Sztuka profesjonalnego cateringu

Zorganizowanie profesjonalnego bankietu nie jest łatwym zadaniem. Należy wziąć pod uwagę nie tylko właściwy dobór dań (związany z rodzajem obsługiwanej uroczystości), ale również estetykę podania. Warto więc wziąć udział w kursie, w którym:

  • poznasz zasady profesjonalnego cateringu obowiązujące zarówno podczas imprez kameralnych, jak i masowych
  • nauczysz się jak skalkulować koszty i wybrać odpowiednie miejsce
  • dowiesz się jak zapewnić bezpieczeństwo żywności

Po ukończeniu kursu pracownik będzie doskonale przygotowany do obsługiwania nawet najbardziej wymagającego konsumenta.
Zajęcia zajmą 32 godziny (4 dni po 8 godz. zajęć). Jedno szkolenie planujemy w listopadzie 2012 r., a kolejne w lutym i kwietniu 2013 roku. Szkolenie będą organizowane w województwie zachodniopomorskim.
Przy zgłoszeniu większej liczby osób, przeprowadzimy zajęcia w Państwa miejscowości. Liczba miejsc jest ograniczona, warto więc aplikować już dziś.

Uczestnikom szkoleń bezpłatnie zapewniamy:

  • materiały szkoleniowe i podręczniki
  • dużo zajęć praktycznych
  • certyfikat ukończenia kursu
  • serwis kawowy i obiad



Najblizszy termin kursu:

ostatnie szkolenie w ramach projektu
20 -23 maja 2013 r
.            miejsce:  Szczecin
                  
       20-22 maja, hotel  Novotel, ul. 3 Maja, sala Turkus
       zajęcia w godz.9.00 - 16.00
       prowadzący: Jerzy Podeszewski

        23 maja, Zespół Szkół Nr 6, ul.Gen. Sowińskiego (wejscie od podwórza)
        zajęcia praktyczne, w godz.9.00-15.00
        pracownia technologiczna, II p.
        prowadzący: Mariusz Siwak - szef kuchni  hotelu Park

          

PROGRAM SZKOLENIA:

Pliki:
Pobierz plik (Catering_program_maj_13.pdf)Catering_program_maj_13.pdf[ ]371 Kb