Sommelier

O renomie restauracji świadczy nie tylko smak potraw, ale i fachowość obsługi. Coraz więcej osób przywiązuje wagę do smaku wina. Warto więc poznać wszystko co się z winem wiąże i zostać profesjonalnym sommelierem.
Zawód ten jest w Polsce wciąż mało rozpowszechniony. Tymczasem dobry sommelier to często prawdziwy artysta i skarb w rękach restauratora.

Podczas szkolenia m. in.:

  • przedstawimy historię wina, technologię produkcji oraz sposoby przechowywania,
  • sommelier musi wiedzieć jak dobrać wino do wybranej potrawy, dlatego zwrócimy na to szczególną uwagę,
  • dowiesz się również w jakich kieliszkach czy karafkach podawać ten alkohol,
  • poznasz techniki dekantacji wina - restauracja, w której wino poddaje się dekantacji zyskuje większy prestiż. Któż nie chciałby być uczestnikiem spektaklu sommeliera?

Po ukończeniu szkolenia na pewno żaden - nawet najbardziej wymagający - klient, nie będzie mógł podważyć Twojej fachowości.
Zajęcia będą się odbywały przez 3 dni (w sumie 24 godz.). Szkolenia zaplanowaliśmy w marcu i kwietniu 2013 roku w województwie zachodniopomorskim.
Przy zgłoszeniu większej liczby osób, przeprowadzimy zajęcia w Państwa miejscowości. Liczba miejsc jest ograniczona, warto więc aplikować już dziś.

Uczestnikom szkoleń bezpłatnie zapewniamy:

  • materiały szkoleniowe i fachową literaturę
  • dużo zajęć praktycznych
  • certyfikat ukończenia kursu
  • serwis kawowy i obiad



Najbliższy termin kursu:

ostatnie szkolenie w ramach projektu
20 - 22 maja 2013 r. ,    
godz.9.00 - 16.00

miejsce: Szczecin, Novotel, ul. 3 Maja 31
              sala: Szafir
             
                                             

PROGRAM SZKOLENIA